Batman'da Toki Evleri Şartları 2022

397 kez görüntülendi

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında 81 il ve tüm ilçelerde 2028’e kadar 500 bin sosyal konut, 250 bin arsa, 50 bin iş yeri yapılacak.

Bu devasa sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin sosyal konutu, 250 konut arsasını ve 10 bin iş yerini 2 yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz.

Projemizin bu ilk etabı dahi Cumhuriyet tarihimizin en büyük en kapsamlı sosyal konut atılımıdır. İlk etap konutumuzdan 50 binini İstanbul’da, 18 bini Ankara’da, 12 bin 500’ünü İzmir’de, 10 binini Gaziantep’te, 8 bin 650’sini Bursa’da, 7 bin 500’ünü Konya’da, 4 bin 500’ünü Kayseri’de inşa edeceğiz.

      Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınabilecek.

 

Yeni sosyal konutlarda gençler, emekliler, şehit yakınları ve gaziler ile engellilere kontenjan ayrılacak. Genç kategorisine 1991 Eylül ayından sonra doğanlar müracaat edebilecek.

 

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 18 bin lira, yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira olması şartı aranacak.

 

Konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek.

 

TOKİ için Başvuru bedeli 500 TL

 

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.

       Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar, bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

 

TOKİ İlk Evim 2+1 Daire ödeme planı: Toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle 240 ay sahip olabileceklerdir.

 

TOKİ İlk Evim 3+1 Daire ödeme planı: Aynı şekilde toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile yapılabilecektir.

           TOKİ Başvuru Taahhütnamesi

 

TOKİ Başvuru şartlarından; Proje il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olma veya Proje il nüfusuna kayıtlı olma şartını taşıdığımı,

Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 16.000 TL (İstanbul İli için 18.000 TL) olma şartını (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı) taşıdığımı,

Kendim, eşim ve velayeti altındaki çocuklarımın üzerine T.C. sınırları dâhilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarımın daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartlarına uygun olduğumu,

Proje kapsamında satışa sunulan konutlar için hane halkı (yani kendim, eşim ve velayetim altındaki çocuklarım) adına ancak tek bir başvuruda bulunduğumu,

Birden fazla başvuruda bulunduğum ya da hane halkının diğer fertleri tarafından başvuruda bulunulduğu ve yukarıda belirtilen başvuru şartlarına uygun olmadığım tespit edildiği takdirde; tüm konut satın alma taleplerinin geçersiz sayılacağını, konut satın alma hakkı kazanmış isem bu hakkımı/haklarımı kaybedeceğimi,

Satış kampanyasına katılmak için yaptığım başvuru bilgilerinin Banka’ya aktarılmasını, Banka tarafından adıma Banka mevzuatı doğrultusunda vadesiz hesap açılmasını ve ilgili hesap üzerindeki tüm sorumluluğun tarafıma ait olduğunu kabul ettiğimi, başvurumun açılacak Banka hesabına başvuru tutarı yatırdıktan sonra geçerli olacağını 

       Batman TOKİ evleri Kardelen mahallesi (Ciğerlo) yapılacak

18.09.2022 tarihinde eklendi (1 yıl önce)
Batmanda spor salonları